当館の新型コロナウイルス感染症拡大予防策について

NEW

【館内各種サービスについて】
・蓬左文庫展示室での「いつだってKawaii大好き」展は休室しております。
・通常解説ならびに団体解説は当面の間、中止とさせていただきます。
・音声ガイドの貸出は中止とさせていただきます。
・コーヒーラウンジは3月31日(火)まで営業を休止しております。
・宝善亭・ミュージアムショップは通常とおり営業しております。

【新型コロナウィルス感染症対策について】
・玄関ホールに消毒液をご用意しております。それとともに、手洗い、うがいにご協力をお願いいたします。
・館内混雑時には入館制限をさせていただく場合がございます。
・館内および展示室内等は、除菌効果のある洗剤等での清掃を強化しております。
・お客様が安心してお過ごしいただけますよう、従業員の健康チェック・手洗い・うがい等を徹底しております。
・職員、販売員、ボランティア等お客様対応をするスタッフは、原則マスクを着用しております。
・館内は適切な空調により空気を循環させ、充分に換気をしています。

【お客様へご協力のお願い】
・発熱やかぜのような症状がある方は、ご来館をお控えください。
・お客様には、マスクの着用や咳エチケットをお願いしております。
・展示室内では1m程度の間隔をあけて展示をご覧いただきますようご協力をお願いいたします。
・その他、気がかりなことがございましたら、館内スタッフにお申し付けください。

【Measures taken by the museum to prevent virus infection】

<Services Temporarily Suspended>
・The thematic exhibition “The Timeless Appeal of “Kawaii”/”Cute” Culture” is cancelled, due to the temporary closure period extension by Nagoya City.
・Guidance tours of the museum is suspended for the time being.
・Audio guide is not in service.
・Coffee Lounge is closed until 31 March (Tue.).
(Japanese Restaurant “Hōzentei” and the museum shop is open for the visitors.)

<Measures taken to prevent coronavirus infection>
・Disinfecting liquid is available at the entrance hall and in the washing rooms. We also appreciate visitors’ hand washing and mouth gargling.
・When congested, we may restrict the number of viewers in the exhibition rooms.
・Cleaning of the exhibition rooms by materials with disinfection effects is being strengthened.
・Our staff is also washing hands and mouth and checking the health condition on a regular basis, in order to secure safely of the visitors.
・Our staff in principle wear masks when providing services to the visitors.
・Appropriate air-conditioning and air-ventilation is secured in the exhibition rooms.

<Visitor's Cooperation Requested>
・Those who have symptoms of a fever or a cold are requested to refrain from visiting the museum.
・We are asking the visitors to wear a mask and to keep good manners to cough.
・Please keep about 1m distance from other visitors in the exhibition rooms.
・Please do not hesitate to contact our staff, if you have any need.